Ladies captain draagt fakkel over


  • Kempense Golf Club
  • 20/Sep/2024

Zeven jaar lang was Dominique Merckx onze Ladies Captain.

 

 

‘Tijd om een nieuwe wind te laten waaien’, zei ze, toen ze begin dit jaar haar ontslag aanbood aan de sportcommissie.

Haar opvolgster is ondertussen gekend: Martine Vanderhoydonks.

Dominique organiseerde de Ladies golfdagen elke tweede vrijdag van de maand, met tussendoor regelmatig golfuitstapjes naar andere clubs, allerlei golf gerelateerde activiteiten en een jaarlijkse ontmoeting met de dames van Nuclea. Lieve Theunis, Mireille Colson en later ook Ingrid Verhoeven hielpen haar waar nodig. Dominique zorgde er ook voor dat de Swinging Ladies elke dinsdag konden blijven golfen, onder de auspiciën van Willemien van der Loop, Su Van Ussel en Miet Geebelen.

‘Ik heb al die tijd met heel erg veel plezier en toewijding het vaandel van de Ladies gedragen’, zegt Dominique. ‘Nu ik steeds vaker naar het buitenland ga, is de tijd rijp voor een nieuwe captain.

Martine is al jaren lid, een graag geziene dame, een gedreven golfster en ook lid van onze interclubteams bij zowel de Ladies als bij de senioren.

Ik heb er alle vertrouwen in dat zij en haar team voor een enthousiaste verderzetting zullen zorgen.’

Vanaf januari 2025 wordt Martine Vanderhoydonks de nieuwe Ladies Captain.

Samen met Heidi Hendrikx zal zij het aanspreekpunt zijn voor de Ladies van de Kempense Golf Club op interne en externe golfdagen. ‘Ik ben al 7 jaar lid en speel graag mee met allerlei wedstrijden, uitstappen en met de senioren op donderdag.

De komende maanden loop ik samen met Dominique zodat ik wat ingewerkt geraak. Ik heb er alvast veel zin in.’

‘Op de Ladies Captains Price op 11 oktober gaan we er samen een lap op geven en maken we er een superfijne golfdag van. Wat we precies in petto hebben is nog een verrassing, maar schrijf zeker in want dit wil je niet missen!’ aldus Martine en Dominique.

 

Meer afbeeldingen
Share Tweet Share Mail